Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulujen lakkautus / (8.10.2013) Ykkössija tiukasti tähtäimessä – tehdään Seinäjoesta Suomen paras

(8.10.2013) Ykkössija tiukasti tähtäimessä – tehdään Seinäjoesta Suomen paras

rok_seinajoki

Paikallisyhdistys jatkaa kampanjaa jakamalla Rakkaus omaan kouluun -mainoksia eri puolille kaupunkia, Marika Horila, Päivi Nikkarikoski ja Timo Seppälä kertovat. Kuva: Kari Löfhjelm

 

Ykkössija tiukasti tähtäimessä. Opettajat haastavat seinäjokelaiset mukaan kampanjaan, jolla tehdään Seinäjoesta Suomen paras.

Seinäjoella on pistetty pystyyn ROK-kampanja, jonka tavoitteena on tehdä maakuntakeskuksesta Suomen paras päiväkoti- ja koulukaupunki.

ROK-lyhenne tulee sanoista rakkaus omaan kouluun. Kampanjan takana on OAJ:n Seinäjoen kaupungin opetusalan paikallisyhdistys Skopy.

– Tavoite on aivan realistinen, yhdistyksen puheenjohtaja, opettaja Päivi Nikkarikoski sanoo. Päämäärään päästään Nikkarikosken mukaan yhdessä ponnistelemalla ja yhteen hiileen puhaltamalla.

– Siksi pyydämme kampanjaan mukaan kaikkia seinäjokelaisia, päättäjiä, vanhempia, opettajia ja virkamiehiä. Kaikkia niitä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta lapsille ja nuorille.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja, vastaava päiväkodinopettaja Marika Horila sanoo, että Seinäjoella on jo nyt tehty paljon koulujen ja päiväkotien eteen.

– On sekä remontoitu että rakennettu uutta. Henkilökunnan määrässä on noudatettu niitä säädöksiä, joita päiväkodeille on asetettu.

Nikkarikoski muistuttaa, että Seinäjoen etuna on myös hyvä vetovoima.

– Tilanne on siltä osin hieno, että virkoihin on aina hyvin hakijoita. Hakijat ovat myös päteviä ja ammattitaitoisia. Kaikkialla asiat eivät ole näin hyvällä mallilla.

Yhdistyksen hallituksen jäsen, opettaja Timo Seppälä ei näe mitään estettä Seinäjoen tavoitteiden saavuttamisessa.

– Onhan Suomi yleensä pärjännyt hyvin myös Pisa-tutkimuksissa. Tietysti tämä vaatii nyt sellaista ajatusmallia, että Seinäjokea kehitetään yhdessä, eivätkä kaupungin eri puolet kilpaile keskenään.

Idea kampanjaan syntyi tänä syksynä ja käytännön toimiin ryhdyttiin ripeästi.

– Olemme esitelleet ideaamme kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäelle ja hän suhtautuu siihen myönteisesti, Nikkarikoski mainitsee.

Ajatus kampanjasta lähti liikkeelle opettajayhdistyksen hallituksessa, missä pohdittiin maamme työllisyys- ja taloustilannetta.

– Aika, jossa elämme, ei ole helppo. Uhkakuvien ei pidä kuitenkaan antaa pilata lasten ja nuorten elämää, vaan meidän on tehtävä jotain, Nikkarikoski huomauttaa.

Pohja tempaukselle löytyy hänen mukaansa Seinäjoen kaupungin strategiasta.

– Siinä sanotaan, että Seinäjoki haluaa turvata asukkaittensa hyvän elämän mahdollisuudet kaikissa olosuhteissa.
Strategiassa todetaan myös se, että kaupunki tukee ja kehittää asukkaiden toimintaa vahvistamalla varhaista tukea syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Nikkarikoski muistuttaa, että kampanja on hyvin pitkälle ihmisten asenteisiin vaikuttamista ja sen tavoitteet ovat tulevaisuudessa.

– Tästä voi syntyä vaikka millaisia ideoita, joita pohjalaisella talkoohengellä voidaan toteuttaa, Horila puolestaan uskoo.
Oman tukensa ROK-kampanjalle voi antaa allekirjoittamalla vetoomuksen osoitteessa www.rokseinajoki.fi.

– Marraskuussa julkistamme nimilistan ja esitämme sen valtuustolle. Tavoitteena on avata myös Facebook-sivu, jossa voi kertoa omia ideoitaan siitä, miten päämäärään päästään.

-Sinikka Välikoski / Ilkka

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi